Index Vakbarát Hírportál

Újra szexuális zaklatással vádolták meg P. Diddyt

2024. február 28., szerda 11:11

Sean Combsot, azaz Puff Daddyt, vagyis P. Diddy rappert újra szexuális zaklatással vádolták meg. Egy zenei producer perelte be, aki azt állítja, hogy P. Diddy zaklatta és szexmunkásokkal kényszerítette szexre.

Sean „Diddy” Combs rappert szexuális zaklatással vádolta meg egy producer, Rodney „Lil Rod” Jones – írja a BBC. Ez már az ötödik per, amelyben szexuális zaklatással vádolják P. Diddyt.

A New York-i bíróságon benyújtott keresetre reagálva a rapper ügyvédje, Shawn Holley azt mondta, hogy az egész csak kitaláció.

Megdönthetetlen bizonyítékunk van arra, hogy az állításai teljes hazugságok. A bíróságon foglalkozni fogunk ezekkel a képtelen állításokkal, és megtesszük a szükséges lépéseket azok ellen, akik ezeket állítják

– tette hozzá az ügyvéd.

A bírósági dokumentumok szerint a zenei producer 2022 szeptembere és 2023 novembere között dolgozott P. Diddyvel. A producer ügyvédjei azt állítják, hogy a férfit elkábították, és „emlékszik arra, hogy meztelenül, szédülve és zavarodottan ébredt fel két szexmunkással és P. Diddyvel egy ágyban”.

Jones azt is állítja a keresetében, hogy a rapper „előkészítette őt, hogy átadja őt a barátainak”, és „illegális tevékenységet folytatott”. A perben számos fotó is szerepel a Combs házában tartott bulikról.

A bírósági dokumentumok szerint a fotókon kiskorú lányok és szexmunkások szerepelnek, akiknek kábítószert adhattak.

A perben megnevezett további vádlottak között van Combs fia, Justin, a Universal Music Group vezérigazgatója, Sir Lucian Grainge, a Motown Records korábbi vezérigazgatója, Ethiopia Habtemariam, valamint Kristina Khorram, aki együtt dolgozik a rapperrel. Jones 30 millió dollárt követel.

Ez már az ötödik hasonló kereset Combs ellen. Az 54 éves férfi volt barátnője, Cassandra Ventura novemberben perelte be, azt állítva, hogy 2018-ban megerőszakolta őt, és éveken át tartó szexuális és fizikai bántalmazásnak tette ki. Cassie Ventura 30 millió dollárt (10,4 milliárd forintot) követelt volt párjától az elszenvedett sérelmekért. A felek végül 24 óra leforgása alatt peren kívül megegyeztek egymással, és így az ügy – látszólag – lezárult.

Mostanra további négy vádló indított pert a rapper ellen. Egyikük azt állította, hogy Combs bedrogozta és szexuálisan bántalmazta őt, majd a bántalmazásról készült videót megmutatta másoknak, míg egy másik nő elmondta, hogy Combs és egy másik férfi felváltva erőszakolta őt és barátnőjét az 1990-es évek elején.

Sean Combs tagadta az ellene felhozott vádakat.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok