Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor és Donald Trump a volt elnök floridai birtokán találkozik napokon belül

2024. február 29., csütörtök 08:02 | aznap frissítve

Másfél év után találkozhat újra egymással Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Donald Trump volt amerikai elnök, arról ugyanakkor még nincs információ, hogy a kormányfő Joe Biden jelenlegi amerikai elnökkel is tárgyal-e.

Donald Trump volt amerikai elnökkel találkozik négyszemközt Orbán Viktor miniszterelnök. A találkozó jövő héten pénteken esedékes Floridában, az Egyesült Államok exelnökének Palm Beach-i Mar-a-Lago klubjában – írja a The New York Times.

A lap kérdésére, miszerint Orbán Viktor felkeresi-e Joe Biden jelenlegi elnököt, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsa azt közölte: nincs tudomásuk róla.

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke időközben a Telexnek megerősítette, hogy Orbán Viktor és Donald Trump találkozni fognak, hozzátéve, hogy a találkozó után fognak további tájékoztatást adni. Az azonban nem derült ki a lapnak adott válaszban, hogy milyen témákról fognak beszélni.

Orbán Viktor legutóbb 2022 nyarán találkozott Donald Trumppal a volt elnök New Jersey-i golfklubjában.

A miniszterelnök erről a találkozóról posztolt most egy rövid videót, amelyben azt mondta el, mi a közös bennük a volt elnökkel.

Mindketten elkötelezettek vagyunk az illegális migráció elleni küzdelemben, elkötelezettek vagyunk az alacsony adók, és ami a legfontosabb, elkötelezettek vagyunk a béke mellett is 

– mondta Orbán Viktor.

Donald Trump az előválasztással párhuzamosan a közelmúltban részt vett a CPAC washingtoni konferenciáján is. Az itt elmondott beszédében Orbán Viktor magyar miniszterelnököt is megemlítette, akit „szívós, okos fickónak” nevezett, és felidézte, hogy a kormányfő korábban évértékelő beszédében azt mondta: amennyiben Donald Trump visszatérne az Egyesült Államok élére, Európa keleti felén béke lenne.

Rovatok