Index Vakbarát Hírportál

Tömegbe hajtott autójával egy beteg ember Lengyelországban, legalább 19-en megsérültek

2024. március 2., szombat 13:36

A villamosra váró emberek közé hajtott autójával egy korábban pszichiátriai kezelés alatt álló férfi Lengyelország egyik északnyugati városában, Szczecinben. Tizenöt embert kórházba kellett szállítani, hat gyermek is megsérült.

Pszichiátriai kezelés alatt állt az a sofőr, aki pénteken a lengyelországi Szczecin város egyik utcáján tömegbe hajtott autójával, 19 embert, köztük hat gyermeket megsebesítve – írja a rendőrség közleménye alapján az AFP hírügynökség. 

Az elkövető egy 33 éves, Szczecinben élő lengyel állampolgár. Az incidens első vizsgálataiból kiderült, hogy a férfi az elmúlt négy évben pszichiátriai kezelés alatt állt. A rendőrség a terrorcselekmény lehetőségét kizárta, a férfi indítékaira azonban még nem sikerült fényt deríteni. A rendőrség szóvivője szerint nincs arra utaló jel, hogy a gyanúsított alkoholt vagy kábítószert fogyasztott volna.

Szemtanúk szerint az autó nagy sebességgel érkezett, és elütötte a villamosra várakozó embereket az északnyugat-lengyelországi város központjában. A balesetről egy videó is készült, amely (saját felelősségre) itt megtekinthető. 

Az autós még egy kilométert haladt tovább, mielőtt három másik járműnek ütközött, amelyek sofőrjei szintén megsérültek. A férfit ezután őrizetbe vették.

A sérültek között hat gyermek van, két másik ember állapota pedig válságos. Összesen 15 embert szállítottak kórházba. A helyszínen erről is készült egy részletes videó, de ez szintén felkavaró lehet, úgyhogy csak saját felelősségre ajánljuk a megtekintését.

Rovatok