Index Vakbarát Hírportál

Donald Trump Hannibal Lecterhez hasonlította a bevándorlókat

2024. március 5., kedd 11:53

Donald Trump volt amerikai elnök hétfőn A bárányok hallgatnak című filmben szereplő Hannibal Lecterhez hasonlította a bevándorlókat egy interjújában. A bevándorlásellenes retorika a volt elnök kampánybeszédeinek egyik fő elemévé vált.

Donald Trump Hannibal Lecterhez hasonlította a bevándorlókat a Right Side Broadcasting Networknek adott interjújában, valamint nyelvüket a Marsról származó nyelvekhez hasonlította – írja az NBC News.

„Ezek az emberek sok esetben börtönökből vagy elmegyógyintézetekből jöttek” – mondta a volt elnök az illegális bevándorlókról. Hozzátette, hogy utóbbiak olyan helyek, mint amilyeneket A bárányok hallgatnak című filmben is bemutattak.

Donald Trump a közönség nevetése közepette feltette a kérdést, hogy ismeri-e valaki Hannibal Lectert, majd hozzátette, hogy „nem akarják őket ebben az országban”.

A volt amerikai elnök már korábban is hivatkozott a filmre, amikor a bevándorlókról beszélt, többek között egy februári konferencián és egy januári New Hampshire-i beszédében.

A hétfői interjúban Donald Trump tovább dehumanizálta a bevándorlókat azzal, hogy nyelvüket a Marsról származó nyelvekhez hasonlította, valamint tévesen állította, hogy azokban a városokban, ahol letelepedtek a bevándorlók, nincs több sport.

Nincs több sport, nincs több élet New Yorkban és nagyon sok ilyen városban

– mondta.

New Yorkba, Chicagóba, Denverbe és más városokba az elmúlt évben több ezer bevándorló érkezett. Joe Biden amerikai elnök a múlt héten ellátogatott a déli határra, ezzel is hangsúlyozva a bevándorlás növekvő jelentőségét a 2024-es elnökválasztási versenyben.

Joe Biden csapata támadta Donald Trumpot a mostani megjegyzései miatt, korábban pedig a volt elnök azon mondataira reagáltak, hogy a bevándorlók „megmérgezik országunk vérét”, rámutatva arra, hogy ez a kifejezés Adolf Hitler nyelvezetét idézi, aki a „vérmérgezés” kifejezést használta a Mein Kampf című kiáltványában.

Rovatok