Index Vakbarát Hírportál

Sinéad O'Connor képviselői kényes ügyben figyelmeztették Donald Trumpot

2024. március 5., kedd 14:59

A tavaly meghalt Sinéad O'Connor ír énekesnő hagyatékának képviselete felszólította Donald Trumpot, hogy ne használja az énekesnő dalát kampányrendezvényein.

Lemezkiadójával, a Chrysalis Recordsszal közösen kiadott közleményében Sinéad O'Connor képviselete azt állította, hogy a dublini születésű énekesnő „undorodna és megsértődne” attól, hogy Donad Trump korábbi amerikai elnök a Nothing Compares 2 U című Prince-feldolgozását használja.

„Köztudott, hogy Sinéad O'Connor egész életében szigorú erkölcsi kódex szerint élt, amelyet az őszinteség, a kedvesség, a méltányosság és az embertársaival szembeni tisztesség határozott meg” – idézi a közleményt a CNN.

Ezért felháborodással értesültünk arról, hogy Donald Trump politikai gyűlésein felhasználta a Nothing Compares 2 U című ikonikus dalt

– folytatódik az iromány.

„Nem túlzás azt állítani, hogy Sinéad felháborodott és megsértődött volna, ha a munkáját így félreértelmezte volna olyasvalaki, akit ő maga bibliai ördögnek nevezett” – idézi fel a közlemény.

Örökségének őrzőiként követeljük, hogy Donald Trump és társai azonnal hagyjanak fel zenéjének felhasználásával

– szólította fel Sinéad O'Connor képviselete a volt amerikai elnököt és politikai stábját.

Sinéad O’Connor 2023 nyarán, 56 éves korában halt meg. A dublini származású énekesnő 1990-ben Prince Nothing Compares 2 U című dalának feldolgozásával került be a köztudatba. Négygyermekes édesanya volt, akinek 17 éves fia, Shane 2022 januárjában öngyilkos lett.

Rovatok