Index Vakbarát Hírportál

Taylor Swift már a politikában is kamatoztatja hírnevét

2024. március 5., kedd 18:40

Az amerikai énekesnő Instagram-sztoriban buzdítja rajongótáborát, hogy menjen el szavazni a szuperkedden, hiszen egyszerre tizenhat államban és Amerikai Szamoában járulnak az urnákhoz a választók az előválasztáson. Joe Biden és Donald Trump győzelmeit igazából semmi nem veszélyezteti, a kérdés csak a pontos végeredmény.

Taylor Swift talán a legnagyobb popsztár ma az Egyesült Államokban – és talán az egész világon –, szóval ha ő posztol, akkor a fél világ ugrik. Most pedig pont arra kéri a rajongóit, hogy ugorjanak is, hiszen március 5. szuperkedd Amerikában, ami azt jelenti, hogy ez az amerikai előválasztás legfontosabb napja.

Swift pedig arra emlékezteti rajongótáborát Tennesseeben, fogadott hazájában és más államokban is egy 24 óráig elérhető Insta-sztoriban, hogy járuljanak az urnákhoz, döntsék el, ki áll a szívükhöz legközelebb, és adják le voksukat. 

Ha még nem tetted meg, akkor menj el ma szavazni

– bátorítja követőit az énekesnő. A tét nem kicsi, hiszen az Egyesült Államok november 5-én választ elnököt, és bár Donald Trump a legesélyesebb a republikánus oldalon, és Joe Biden indulását sem veszélyezteti semmi a demokratikus oldalon, mégis fontos, hogy az emberek kinyilvánítsák véleményüket. Swift általában távol tartja magát a politikától, viszont 282 millió követővel rendelkezik a közösségi oldalon, úgyhogy ha ő is beszállna a kék-piros harcba, akkor annak biztos lennének következményei.

Európa szintén számít egyébként Swiftre a júniusi európai parlamenti választásokon, ugyanis a görög EB-alelnök megkérte az énekesnőt, hogy bíztassa az embereket a választásokon való részvételre. Erre egyébként minden lehetősége meg is lesz Swiftnek, hiszen május elején indul Párizsban nagyszabású európai turnéja. 

Rovatok