Index Vakbarát Hírportál

Több száz vendég érkezett az Országházba, Kövér László köszöntötte őket

2024. március 6., szerda 06:07

Tizedik alkalommal tartottak Családi Napot a parlamentben, több százan érkeztek határon túlról és Magyarországról. Konferenciát tartottak a családok 21. századi kihívásairól is.

A Kárpát-medence a magyarok közös otthona, de az otthon nemcsak földrajzi terület, hanem családi közösség is, nemzethez tartozni ugyanis olyan, mint családban élni, amelyben támogatjuk egymást és odafigyelünk egymásra – mondta Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára az Országházban megrendezett Családi Napon. 

A tizedik alkalommal megrendezett eseményre több százan érkeztek Magyarországról és a határon túlról a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) tagjai – írja a kiszo.net

A jelenlévőket Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke köszöntötte.

Az eseményen konferenciát is tartottak „A család XXI. századi kihívásai – Párválasztás, házasság, családgondozás” címmel. A konferencián a családokat érintő 21. századi kihívásokra tekintettek rá. Szóba került, hogy a védőnői családgondozás 2015-től hungarikum, valamint az Y generáció tagjai körében tapasztalt párválasztási és családalapítási nehézségek is. 

Hornung Ágnes hangsúlyozta, hogy a kormánynak kiemelt célja az oktatási intézmények és a magyar nyelven tanuló gyerekek támogatása. Mint elmondta, 

tavaly az Erzsébet-táborokba több mint háromezren a határokon túlról érkeztek.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerint végre egységes Kárpát-medencében gondolkozhatnak, ha oktatásról, kultúráról, családokról vagy vállalkozói szféráról van szó, de ezt nem tudták volna elérni, ha a nemzeti összetartozás érzését nem erősítik meg.

Rovatok