Index Vakbarát Hírportál

A kínai elnök a tengeri konfliktusokra való felkészülést sürgeti

2024. március 7., csütörtök 15:34

Hszi Csin-ping kínai elnök felszólította a fegyveres erőket, hogy hangolják össze a tengeri katonai konfliktusokra való felkészülést, védjék meg az ország tengeri jogait és érdekeit, valamint a tengeri gazdaság fejlődését.

„Ki kell építeni a kibertér védelmi rendszerét és javítani kell a nemzeti hálózatbiztonság fenntartásának képességét” – idézte Hszi szavait a kínai állami televízió.

Hszi a 14. Országos Népi Gyűlés keretében, a Népi Felszabadító Hadsereg és a Népi Fegyveres Rendőrség küldöttségének plenáris ülésén beszélt a fejlesztendő területekről, amelyek elmondása szerint fontos részét képezik a nemzeti stratégiáknak és képességeknek, és nagy jelentőséggel bírnak a kínai modernizáció előmozdítása szempontjából.

A találkozón hat katonai törvényhozó szólalt fel a kibertérben lévő védelmi képességektől kezdve a mesterséges intelligencia alkalmazásán át, a pilóta nélküli harci képességek fejlesztéséig és felhasználásáig terjedő témákban.

Hszi elmondta, hogy Kína törekvése az új minőségű termelőerők fejlesztésének felgyorsítására ritka lehetőségeket biztosított a stratégiai képességek fejlesztésére a feltörekvő területeken, valamint az új termelőerők és stratégiai képességek hatékony integrálódására szólított fel.

Rovatok