Index Vakbarát Hírportál

Kim Dzsongun kijelentette, hogy ellenfelei drágán meg fognak fizetni

2024. március 8., péntek 08:28

Kim Dzsongun észak-koreai vezető irányításával tüzérségi lőgyakorlatot tartottak Észak-Koreában a két Koreát elválasztó demarkációs vonal közelében állomásozó ütegek részvételével, melyek állításuk szerint képesek elérni a dél-koreai fővárost, Szöult – jelentette a KCNA észak-koreai állami hírügynökség pénteken.

A gyakorlatokat csütörtökön rendezték a Sárga-tenger és a két Korea határának közelében, válaszul dél-koreai és amerikai csapatok hétfőn kezdődött közös hadgyakorlatára. Kim közölte, hogy ellenfelei „drágán meg fognak fizetni” bármilyen provokációért.

Erőteljesebben kell haladni a rendszeres harci mozgósítás előkészítésének folyamatával, hogy a tüzérségi alegységek kíméletlen és gyors csapásokkal vehessék át a kezdeményezést abban a pillanatban, amint belépnek a tényleges háborúba

– idézte Kim Dzsongunt az észak-koreai hírügynökség.

A Rodong Sinmun hivatalos észak-koreai újság pénteken fotókat is közzétett, melyeken a tengerparton felsorakozott önjáró tüzérségi lövegek és rakéta-sorozatvetők láthatók.

A dél-koreai hadsereg megerősítette a hírt, és közölte, hogy helyi idő szerint csütörtök délelőtt 11 és 17 óra között észlelte az északi rezsim tüzérségi gyakorlatát, amelyben több tucat rakétavetőt és önjáró tarackot vetettek be. A szöuli vezérkar nyilatkozatában közölte, hogy folytatják az Egyesült Államokkal közös hadgyakorlatot, és minden provokációt megtorolnak.

A dél-koreai és amerikai hadsereg kitart amellett, hogy hadgyakorlataik védekező jellegűek, és céljuk az elrettentés. Phenjan továbbra is elítéli déli szomszédjának bárminemű harcászati tevékenységét.

Rovatok