Index Vakbarát Hírportál

Tömeggyilkosság történt Ottawában, hatan meghaltak, köztük négy gyermek

2024. március 8., péntek 07:39

A 19 éves Febrio De-Zoysát 6 rendbeli elsőfokú gyilkossággal és 1 rendbeli gyilkossági kísérlettel vádolják, miután több emberrel is végzett a kanadai Ottawa külvárosában.

Hat embert, köztük egy anyát, négy kisgyermekét és egy családi ismerőst öltek meg szerdán késő este egy sorházban Ottawa külvárosában, Barrhavenben − számolt be a CBC.

Eric Stubbs ottawai rendőrfőnök csütörtök délután a sajtónak tartott tájékoztatóján elmondta, hogy szerda este 22 óra 52 perc körül két hívás érkezett a segélyhívóra. Elmondta, hogy az első rendőri egységek perceken belül megérkeztek a Berrigan Drive-on, a Palmadeo Drive közelében lévő házhoz, amely két iskola közelében lévő lakónegyed.

A rendőrség az öt áldozatot egy Srí Lankáról Kanadába újonnan érkezett családként azonosította. 

A 19 éves Febrio De-Zoysa ellen hatrendbeli elsőfokú gyilkosság és egyrendbeli gyilkossági kísérlet vádjával emeltek vádat. A rendőrség szerint Srí Lanka-i állampolgár, aki feltehetően diákként tartózkodik Kanadában.

Csütörtök este az Algonquin College elnöke, Claude Brulé közleményt adott ki, amelyben megerősítette, hogy De-Zoysa a főiskola hallgatója volt, és hogy „úgy tűnik, hogy az utolsó féléve 2023 telén volt”.

A rendőrség szerint De-Zoysa a család ismerőse, és a gyilkosságok idején az ő házukban lakott. A helyszínen tartóztatták le, Ottawa belvárosától mintegy 15 kilométerre délre.

Rovatok