Index Vakbarát Hírportál

Bruce Lee szétdarabolt szobrát akarta fémhulladékként eladni egy férfi

2024. március 9., szombat 16:36

Darabokra szabdalva találták meg Bruce Lee-nek, a kung-fu királyának a bronzszobrát szombaton a bosznia-hercegovinai Mostarban, jelentette az N1 nyugat-balkáni, regionális hírtelevízió.

A szobor hétfő hajnalra tűnt el a boszniai város egyik parkjából. A rendőrség közleménye szerint szombaton elfogtak egy férfit, aki a gyanú szerint a múlt hét végén ellopta a szobrot, és feltételezhetően darabokra vágva, fémhulladékként akarta értékesíteni.

Bruce Lee életnagyságú – 168 centiméteres – szobrát 2005-ben állították fel azzal a céllal, hogy mérsékeljék az etnikai megosztottságot az országban és a városban.

Az emlékmű kezdeményezői szerint ugyanis Bruce Lee-t egyaránt szeretik a muszlimok és a keresztények, a bosnyákok, a szerbek és a horvátok is. A szobrot Ivan Fijolic horvát szobrász készítette.

A kung-fu mester halálának 32. évfordulója alkalmából készült emlékmű védekező pózban állt, arccal észak felé, hogy ne tekinthessék sem a tőle keletre élő muszlimok, sem a tőle nyugatra lakó horvátok ellenségesnek a testtartását, írja az MTI.

Rovatok