Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, mire készül Orbán Viktor és Donald Trump

2024. március 9., szombat 19:44

A magyar miniszterelnök Donald Trump volt amerikai elnökkel közös képet posztolt a közösségi oldalán. A bejegyzésből világossá válik a két politikus közös célkitűzése, miszerint újra naggyá tennék Európát és Amerikát.

„MEGA–MAGA: Make Europe Great Again! Make America Great Again!” – felütéssel posztolt Facebook-oldalán Orbán Viktor miniszterelnök, ami azt jelenti: Tegyük újra naggyá Európát! Tegyük újra naggyá Amerikát!

A magyar miniszterelnök a közösségi oldalának legújabb bejegyzésében Donald Trumppal, az Egyesült Államok korábbi elnökével szerepel egy képen.

Mint arról korábban beszámoltunk: a héten harmadik alkalommal is találkozott Orbán Viktor és Donald Trump. Az Egyesült Államok korábbi elnöke március 8-án a floridai birtokán fogadta a magyar kormányfőt, a tárgyalás vacsorával és koncerttel zárult.

Orbán Viktor az X-en is beszámolt a találkozóról. Mint írta, öröm volt meglátogatni Donald Trumpot.

Olyan vezetőkre van szükségünk a világban, akiket tisztelnek, és békét tudnak teremteni. Ő egy ilyen ember! Jöjjön vissza, és hozzon nekünk békét, elnök úr!

– írta a magyar kormányfő, aki egy videót is megosztott a Facebook-oldalán a találkozó után.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter korábban elmondta, hogy a felek egyrészt arra keresik majd a választ, hogy hogyan lehet újra békét teremteni Európában, másrészt miként lehetne visszatérni a magyar–amerikai kétoldalú kapcsolatokban „arra a magasságra, ahol ezek a kétoldalú kapcsolatok Trump elnök első elnöki ciklusa alatt voltak”.

A találkozóra a nemzetközi sajtó is reagált, illetve Joe Biden is kifejtette a véleményét róla. Arról, hogy mit mondott, itt írtunk bővebben.

Rovatok