Index Vakbarát Hírportál

Diana hercegnő testvérét szexuálisan zaklathatták egy internátusban

2024. március 10., vasárnap 09:41

Earl Spencer, Diana walesi hercegnő öccse elmondta, hogy gyerekkorában szexuálisan zaklatták az internátusban.

A Mail on Sunday című napilapban megjelent emlékiratának kivonatában Earl Spencer arról ír, hogy a northamptonshire-i Maidwell Hallban, az 1970-es években a személyzet egyik női tagja zaklatta őt – írja a BBC.

A Maidwell Hall közölte, hogy a szexuális visszaéléssel kapcsolatos állításokat a helyi hatóság kijelölt tisztviselőjéhez továbbították.

Earl Spencer nyolc és 13 éves kora között járt a Maidwell Hallba. A most 59 éves férfi elmondása szerint a visszaélések 11 éves korában kezdődtek.

Új könyvében, az A Very Private Schoolban azt írja, hogy a személyzet egyik női tagja őt és más fiatal fiúkat éjszakánként a kollégiumi ágyukban molesztált. Earl Spencer szerint az említett alkalmazott mostanra vagy külföldön él, vagy meghalhatott.

Diana hercegnő öccse azt is állította, hogy az iskola akkori igazgatója, John Porch „brutális veréseket” alkalmazott, és úgy vélte, hogy a tanár„szexuális élvezetet nyert az erőszakban”. John Porch 2022 januárjában halt meg, egy hírlevélben megjelent gyászjelentés szerint.

Nehéz olyan dolgokról olvasni, amelyekről sajnálatos módon abban az időben néha azt hitték, hogy normálisak és elfogadhatóak

– nyilatkozta a Maidwell School. Hozzátették, hogy az iskolai élet szinte minden területe jelentősen fejlődött az 1970-es évek óta, és a változások középpontjában a gyermekek védelme és jólétük előmozdítása áll.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok