Index Vakbarát Hírportál

A Wizz Air járatán szülte meg gyermekét egy nő

2024. március 12., kedd 06:45

A fedélzeten tartózkodó orvos segítette világra egy nő gyermekét a Wizz Air Jordániából Angliába tartó járatán szombaton. A gép ezt követően Olaszországban szakította meg az útját.

A jordániai Ammánból a londoni Luton repülőtérre tartó járaton szülte meg egy nő a gyermekét szombat reggel. A BBC beszámolója szerint a gépen tartózkodó, a nyaralásból épp hazarepülő orvos segítette világra a csecsemőt.

A 28 éves férfi, Hassan Khan az essexi Basildon kórházban dolgozik, és a brit lapnak elmondta, hogy a nő a pilótafülke ajtaja előtt feküdt, amikor a magzatvize elfolyt, majd a személyzet segítséget kért. Az orvos hozzátette, a nő egy egészséges kislánynak adott életet.

A légiutas-kísérők közölték, hogy a baba a 75. csecsemő, aki kereskedelmi járaton született.

A Wizz Air gépét a dél-olaszországi Brindisi repülőterére irányították át, hogy a 38 éves nőt és gyermekét kórházba vigyék.

Stresszes helyzet

„Valójában elkéstem a műszakomból a kitérő miatt, de szerencsére a kórházban nagyon meg voltak hatódva, és kérték, hogy mindenről részletesen számoljak be” – mondta a négy éve orvosként dolgozó Khan.

Hozzátette, a kórházban sokan gratuláltak neki, ám kellett egy kis idő, hogy feldolgozza a történteket. Khan azt is elmondta, hogy a jordániai nő nem beszélt angolul, és a repülőn egy másik személynek kellett fordítania a szülés alatt.

Elmondtam a légiutas-kísérőknek, hogy milyen felszerelésre van szükségem – ami egy újszülött méretű oxigénmaszkot, egy köldökzsinórszorítót és egy sztetoszkópot tartalmazott. Ezek közül természetesen egyik sem volt a repülőn. A nő eléggé stresszes volt az egész helyzet miatt, de a tolmács segítségével megnyugtattam, hogy van némi tapasztalatom az újszülöttekkel

– fogalmazott Khan, majd hozzátette, hogy tudomása szerint az anya és a baba is jól vannak. 

Rovatok