Index Vakbarát Hírportál

Páncélozott járművekkel rohamozott meg a rendőrség németországi droglaborokat

2024. március 13., szerda 20:58

Hattingenben a rendőrség különleges műveleti parancsnoksága egy nagyszabású razzia során egy kereskedelmi komplexum több raktárát is átkutatta. Az első információk szerint az akció egy feltételezett drogbanda ellen irányult.

Filmbe illő jelenetek játszódtak le szerda reggel egy volt hattingeni vágóhídon: erősen felfegyverzett, vegyvédelmi ruhás rendőrök vették körül az ipari területet, majd hirtelen a „Survivor” nevű rendőrségi páncélautó hajtott a területre, majd megrohamozták a csarnokot.

A látványos razzia hátterében egy drogbanda ellen indított nagyszabású nyomozás áll, amelyet már hónapokkal ezelőtt indítottak

Az Észak-Rajna-Vesztfália (NRW) tartományban végrehajtott razzia feltehetően szintetikus kábítószerek előállításával volt kapcsolatban, erre is utal a hatóság speciális védőruhája is, mert a drog előállítása során gyakran használnak veszélyes vegyi anyagokat.

A rendőrség a rajtaütésen a kölni és dortmundi tűzoltóság speciális, vegyi és biológiai harcanyagokra szakosodott egységeitől is kapott támogatást. Röviddel a rajtaütés után a SEK tisztjei több embert kivezettek az épületből, és ideiglenes őrizetbe vették őket – írta meg a Bild

Christoph Neuhaus, a rendőrség szóvivője a lapnak elmondta: ezzel az akcióval egy időben Bochumban és Hernében is voltak razziák kábítószer-előállítás és terjesztés gyanúja miatt.

Rovatok