Index Vakbarát Hírportál

Meghalt Paul Alexander, aki élete nagy részét vastüdőben élte le

2024. március 13., szerda 12:44

78 éves korában meghalt Paul Alexander, aki több mint 70 évig élt egy vastüdőben. A széles körben csak Polio Paul néven ismert férfi hatéves korában kapta el a járványos gyermekbénulást, ami miatt nyaktól lefelé lebénult, és vastüdőbe került.

Meghalt Paul Alexander, aki miután gyerekként túlélte a gyermekbénulást, több mint 70 évet élt egy vastüdőben – írja a Sky News.

Ez idő alatt a férfi főiskolára járt, ügyvéd lett, majd publikálni kezdett.

Története messzire eljutott, és pozitív hatással volt az emberekre szerte a világon. Paul hihetetlen példakép volt, akire továbbra is emlékezni fogunk

– írták róla a GoFundMe-oldalán.

Paul Alexander testvére, Philip Ulmer honlapján közzétett nyilatkozatában azt írta, hogy hálás mindenkinek, aki adományt küldött a testvérének.

Ez lehetővé tette számára, hogy stresszmentesen élje utolsó éveit. Ezenkívül fedezni fogja a temetési költségeit is ebben a nehéz időszakban. Hihetetlen olvasni a hozzászólásokat, és tudni, hogy ennyi embert inspirált Paul. Hálás vagyok

– írta.

Paul, hiányozni fogsz, de mindig emlékezni fognak rád

– tette hozzá.

Paul Alexander életének történetét egy könyvben írta meg, amelynek címe Three Minutes For A Dog. Állapota az elmúlt években állítólag romlott, állandó légúti fertőzés alakult ki nála, és minden egyes mozdulatnál fájdalmat érzett a testében.

Rovatok