Index Vakbarát Hírportál

Kíméletlen körülmények között kényszerítettek prostitúcióra nőket Olaszországban

2024. március 15., péntek 16:57

Nőket kényszerített prostitúcióra az a szervezett bűnözői csoport, melynek 22 tagját állították elő az olasz és bolgár hatóságok, közölte az Európai Unió tagállamai közötti igazságügyi együttműködésért felelős, hágai székhelyű uniós ügynökség, az Eurojust pénteken.

A közlemény szerint a csoport tagjai – áldozataikat megtévesztve – Bulgáriában és más kelet-európai országokban szegény körülmények között élő fiatal nőknek jó munkalehetőségeket ígértek Olaszországban.

A jelentkezőket Olaszországba vitték, elvették az útlevelüket, és kíméletlen körülmények között prostitúcióra kényszerítették őket.

Az olasz hatóságok által 2021-ben kezdett nyomozás rávilágított, hogy a csoporton belül egyes tagok az áldozatok Olaszországba csábításáért, mások a szállításért voltak felelősek, megint mások a nők felügyeletéről gondoskodtak.

Az akciónapon az illetékes nemzeti hatóságok hét gyanúsítottal szemben intézkedtek Bulgáriában, a csoport többi tagját Olaszországban állították elő, közölte a hágai uniós ügynökség – írja az MTI.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok