Index Vakbarát Hírportál

Toronydarukat tarolt le egy teherhajó Törökországban

2024. március 16., szombat 18:26

A daruknak egy konténerekkel megrakott hajó ütközött, amely Kocaeli Körfez kerületének egyik magánkikötőjében kötött ki, és felborult. Ezeket a pillanatokat egy mobiltelefon kamerája rögzítette.

Az öböl menti városrészben helyi idő szerint 16 óra körül a konténerekkel megrakott hajó egy magánkikötőhöz közeledve a parton álló daruknak ütközött. Az acéldaruk a hajó becsapódásától összetörtek és megsemmisültek.

A többtonnás daruk a kikötőben lévő konténerekre zuhantak. A baleset után, amelyet a környékbeliek a mobiltelefonjukon rögzítettek, csapatokat küldtek a helyszínre − írja a török Hürriyet hírportál. 

Kocaeli kormányzója, Seddar Yavuz a közösségi médiában közzétett, incidenssel kapcsolatos nyilatkozatában a következőket írta:

Baleset történt, mivel egy külföldi zászló alatt közlekedő hajó a daruknak ütközött, miközben manőverezett, hogy megközelítse a kocaeli kikötőt. Az első megállapítások szerint nem történt sérülés, és nem történt környezetszennyezés

− mondta.

Manset Medya tudósítása szerint daruk egymás után dőltek le, dominóeffektus-szerűen, nagy zajjal. Miután az esetet jelentették, egészségügyi, rendőrségi és tűzoltócsapatokat küldtek a területre. A csapatok rövid időn belül a helyszínre érkeztek, és átvizsgálták a területet, hogy kiderítsék, vannak-e sérültek.

Rovatok