Index Vakbarát Hírportál

Medvetámadás miatt hívták a segélyhívót Deménvölgyben, egy nőt holtan találtak

2024. március 16., szombat 15:36

Két embert vett üldözőbe egy medve a liptószentmiklósi járásbeli Deménvölgy község területén: egy férfi épségben került elő, azonban egy nőre holtan találtak. A környezetvédelmi minisztérium is megszólalt az üggyel kapcsolatban, tájékoztatásuk szerint az incidens áldozata egy 31 éves belorusz állampolgár.

Medvetámadásról érkezett bejelentés a segélyhívóra, egy nőt a helyszínre riasztott rendőrök holtan találtak – írja az Új Szó magyar nyelvű szlovákiai napilap.

Egy medve üldözőbe vett két embert a liptószentmiklósi járásbeli Deménvölgy község területén – kapott értesítést a 158-as telefonszámon a rendőrség.

egy férfit Épségben, azonban egy nőt holtan találtak meg.

Tavaly legalább húsz hasonló esetet regisztráltak Szlovákiában, amelyből 12 súlyos sérüléssel végződött, legutóbb decemberben történt hasonló medvetámadás egy népszerű szlovák kirándulóhelyen.

A mostani tragikus eset a Jasná síterephez tartozó Repiská hegyi üdülő közelében történt. „Azonnal kiküldtük kollégáinkat a helyszínre, és végrehajtottuk az érintettek felkutatására irányuló intézkedéseket” – tájékoztatta a TASR hírügynökséget a Zsolnai Kerületi Rendőrkapitányság szóvivője, Zuzana Sefcíková, aki hozzátette, hogy a Hegyimentő Szolgálat munkatársai is segédkeztek a keresésben.

Szintén a helyszínre riasztották a medvékre szakosodott beavatkozó csapatot a szóvivő elmondása szerint. Arról, hogy pontosan mi történhetett, még nincs információ. A nyomozás folyamatban van, a rendőrség részletesebb információkkal nem szolgált.

Egy 31 éves belorusz állampolgár az incidens áldozata

– közölte a környezetvédelmi minisztérium.

Filip Kuffa, a tárca államtitkára úgy fogalmazott, hogy amennyiben beigazolódik a közvetlen medvetámadás ténye, az üggyel kapcsolatban „semmit sem tussolnak el”. A minisztérium emlékeztetett, hogy javaslatot nyújt be – Romániával együtt – az Európai Unió Környezetvédelmi Miniszterek Tanácsának következő ülésén a medvék alacsonyabb kategóriába való átsorolására, lehetővé téve a „medvepopuláció elleni hatékony és aktív védekezést”.

Rovatok