Index Vakbarát Hírportál

Késsel esett neki a főnökének egy magyar férfi Ausztriában

2024. március 18., hétfő 07:12

Késsel támadt főnökeire egy magyar férfi Ausztriában. Az incidens egy Graz környéki autópálya egyik pihenőjénél történt. A rendőrség emberölési kísérlet miatt nyomoz.

Erőszakossá fajult a megbeszélés a fuvarozóként dolgozó magyar férfi és a szintén magyar főnökei között. A fuvarozó cég vezetői, a 34 és 62 éves férfi Magyarországról utazott Ausztriába, hogy rendezzenek egy nézeteltérést az 56 éves sofőrrel – írja a Heute.at.

Az A9-es autópálya egyik pihenőjénél az 56 éves férfi először megütötte a 34 éves cégtulajdonost, majd a nála lévő összecsukható késsel megszúrta. A 62 éves férfi ezt észrevette és fia segítségére sietett. A sofőr állítólag kiabált a 62 éves férfival, majd őt is megszúrta. A 34 éves fiú ezután apja segítségére sietett, és a gyanúsítottat megütötte a zseblámpájával.

Az 56 éves ezután teherautóval észak felé vette az irányt. A történteket egy benzinkutas vette észre, ő értesítette a rendőrséget. A késes támadót a Gleinalm-alagút déli kapujánál fogták el.

A sérülteket a grazi regionális kórházba vitték, ahol a súlyos sérüléseket szenvedett 62 éves férfi az éjszaka életmentő műtéten esett át. Már túl van az életveszélyen. A 34 éves férfi könnyebb sérüléseket szenvedett, és járóbeteg-ellátás után elhagyhatta a kórházat.

A gyanúsítottat könnyű sérülésekkel a judenburgi regionális kórházban látták el. A rendőrség a gyanúsítottat kihallgatta, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését, és a kést is megtalálták nála. A grazi ügyészség utasítására a grazi jakomini börtönbe kerül. A sértettek kihallgatása folyamatban van.

Rovatok