Index Vakbarát Hírportál

Fél órára lekerült a királyi honlapról Harry herceg és Meghan Markle

2024. március 19., kedd 18:23

Frissítették a brit királyi család tagjainak életrajzát. Harry hercegnek és feleségének alig pár bekezdés jutott, és az oldal legaljára kerültek.

Harry herceg ugyan még mindig az ötödik a trónöröklési sorrendben, de a királyi család hivatalos honlapján csak legalul jutott neki hely, a hivatalos képviselettől eltiltott András yorki herceg alatt, ráadásul az eddigi két életrajzot egybegyúrták, így az uralkodó kisebbik fia és felesége egyazon címszó alatt szerepel – miközben a királyi család többi tagjának külön színes-szagos életrajzi oldal jutott.

Feltűnő az is, hogy a szövegben egyszer sem nevezik meg őket, nem Harry hercegként és Meghan Markle-ként, hanem a sussexi hercegként és hercegnéként szerepelnek – szúrta ki a HVG.

A lap közlése szerint közös életrajzukban szerepel az is, hogy a királyi kötelezettségeiktől visszaléptek, és a korábbi szöveggel ellentétben itt már nem olvasható, hogy a monarchiát és az uralkodót képviselik.

Azt sem említik meg, hogy Harry herceg az ötödik a trónöröklési sorrendben, mindössze annyit, hogy a király és Diana walesi hercegné kisebbik fia.

Harry herceg és Meghan Markle a múlt hónapban indította el saját weboldalát, ahol a királyi címeikkel és a sussexi hercegné címerével szerepelnek. Néhány nappal ezelőtt Meghan Markle szintén a sussexi hercegné címét használva indította el az egyelőre még semmit sem kínáló új üzleti vállalkozását, az American Riviera Orchardot.

Szakértők szerint a kereskedelmi projekttel megszegik a néhai királynővel kötött megállapodásukat, amely szerint királyi címeiket nem fogják kereskedelmi célokra használni.

Az sem könnyíti meg Harry herceg életét, hogy időről időre botrány övezi a nevét. A napokban például egy sztriptíztáncos állította, nyilvánosságra hozza a királyi sarj 2012-es Las Vegas-i kiruccanásán készült fotóit, amelyeken bizony még ruha sincsen rajta.

A brit királyi család szakértői szerint a helyzet Meghan Markle és Harry között is feszültséget szült, emiatt a pedig a herceg akár pénzzel is megoldaná az ügyet.

Rovatok