Index Vakbarát Hírportál

Életfogytiglant kap gyilkosságért az anya, aki 10 napos nyaralása alatt otthon hagyta kisbabáját

2024. március 20., szerda 10:21

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek egy ohiói nőt, akinek kisgyermeke meghalt, miután tavaly nyáron otthon hagyta, hogy 10 napos nyaralásra menjen.

A 32 éves Kristel Candelario a múlt hónapban bűnösnek vallotta magát kislánya, a 16 hónapos Jailyn meggyilkolásában. Az ügyészek szerint a kisgyermeket egyedül hagyta egy járóka alatt a clevelandi otthonukban júniusban, miközben Detroitba és Puerto Ricóba utazott – írta meg a The Washington Post.

Amikor visszatért az útjáról, Jailyn nem reagált, ezért a gondatlan anya a rendőrséget hívta – közölte a Cuyahoga megyei ügyészség.

A nő átöltöztette a gyermekét, mielőtt a mentők kiérkeztek, majd nem sokkal később halottnak nyilvánították a kisgyereket, aki – az ügyészek és az orvosszakértők szerint – éhezés és kiszáradás miatt halt meg.

A kislány 13 fontot nyomott, vagyis körülbelül hét fonttal (átszámítva 3,5 kilóval) kevesebbet, mint amennyit az utolsó orvosi vizitje alkalmával, körülbelül két hónappal korábban jegyeztek fel – mondta Elizabeth Mooney, a Cuyahoga megyei orvosszakértő helyettese a bíróságnak.

Brendan Sheehan, a megyei Common Pleas Court bírója szerint a kisgyermek halála „nem egyszerűen csak figyelmetlenség volt”, mivel Candelariónak több lehetősége is volt arra, hogy közbelépjen, és megmentse lánya életét.

Candelariónak van egy idősebb lánya is. Nem tudni, hogy ő hol volt az édesanyja júniusi nyaralása idején.

Ügyvédje, Derek Smith nem reagált azonnal a megkeresésre. Az ítélethirdetéskor azt mondta, hogy az anya depresszióban és mentális problémákban szenvedett, bár a bírósági tárgyalásra alkalmasnak nyilvánították.

Candelario hétfőn a bíróhoz és a bírósághoz szólt, és azt mondta, hogy Jailyn halála „sok fájdalmat” okozott neki, és reméli, hogy szülei és lánya megbocsátanak neki.

„Nem próbálom igazolni a tetteimet, de senki sem tudta, mennyit szenvedtem és min mentem keresztül” – mondta spanyol tolmácson keresztül.

Rovatok