Index Vakbarát Hírportál

Hivatalos: Guatemalában és Koszovóban is boldogabbak az emberek, mint Magyarországon

2024. március 20., szerda 07:26

Magyarország az 56. helyen végzett az országok boldogságát mérő kutatásban. Olyan országokat sem sikerült megelőznünk, mint Guatemala, Koszovó, El Salvador vagy Üzbegisztán.

Megjelent a World Happiness Report, és most is jellemzően az északi országok szerepelnek a legmagasabb pontszámokkal: az első helyen álló Finnország már hét éve őrzi első helyét – írta meg a CNN. Ám Észak-Amerikában a fiatalok boldogsága olyan meredeken csökkent, hogy

az ottani fiatalok már kevésbé boldogok, mint az idősek.

Így az Egyesült Államok most először került ki az első 20 helyezett közül. Amerika és más hasonló országok visszaesése azonban annak is köszönhető, hogy más nemzetek – különösen több kelet-európai ország – javítottak a boldogságszintjükön. A jelentés több mint 140 ország lakosainak globális felméréséből készült és hat kulcsfontosságú változót vizsgál az értékelésekor.

Finnországot követően az alábbi sorrend alakult ki:

A háború ellenére Izrael meglepő módon az 5. helyen végzett. Majd Hollandia (6. hely), Luxemburg (8. hely), Svájc (9. hely) és Ausztrália (10. hely) zárja az élmezőnyt.

Magyarország (56. hely) az első húszba annak ellenére se került be, hogy Csehország (18. hely) és Ausztria (14. hely) is előkelő helyen szerepel, de még Koszovóban (29. hely) és Guatemalában (42. hely) is boldogabbak az emberek.

„Összességében globálisan a 15–24 év közötti fiatalok élettel való elégedettsége javult 2006 és 2019 között, azóta pedig stabilizálódott” – áll a jelentésben. A teljes jelentés az alábbi linken érhető el.

Rovatok