Index Vakbarát Hírportál

Macron Rockyra gyúrta magát, de vajon elég lesz-e Putyin fekete öve ellen?

2024. március 21., csütörtök 10:24

Soazig de la Moissonnière, Emmanuel Macron francia elnök hivatalos fotósa felvételeket tett közzé az Élysée-palota uráról. Az államfő ugyanis egy bokszzsákot püfölve tűnt fel legfrissebb képein.

A francia elnök fotósa két képet posztolt az Instagramra, napokkal azután, hogy sokkal keményebb nyilvános álláspontot kezdett képviselni Oroszországgal szemben. Azt egyelőre nem tudni, hogy a zsák helyébe kit képzelt a francia politikus, de egy biztos, láthatóan nem kímélte.

A francia Emmanuel „Rocky” Macronra sokan felfigyeltek a közösségi médiában, bár akadtak köztük szkeptikusok, sokan kételkednek az elnök bicepszében, manipulált fotókra gyanakodnak. Mások azonban lelkes bokszolót látnak, aki készen áll, hogy felvegye a harcot a Kreml urával, Vlagyimir Putyinnal. Utóbbi elég valószínűnek tűnhet, ugyanis a képek alig egy héttel az után kerültek fel a közösségi oldalakra, hogy a francia államférfi kijelentette, akár nyugati csapatokat is küldhetnek Ukrajnába.

Később Macron a francia televíziónak adott interjújában arról beszélt, „ha békén hagyjuk Ukrajnát, ha hagyjuk, hogy Ukrajna elveszítse ezt a háborút, akkor Oroszország biztosan fenyegeti Moldovát, Romániát és Lengyelországot” – mondta.

A BBC szerint Gaspard Gantzer, egy ismert PR-szakértő a Nice-Matin című újságnak elmondta, hogy az elnök azt akarta megmutatni a képekkel, hogy „ő is olyan francia, mint bárki más, hogy nagyszerű fizikai állapotban van, hogy harcolni akar”. A CNews műsorszolgáltató szerint „a két képen az államfőt látjuk, amint készen áll a küzdelemre, tekintete a bokszzsákra szegeződik. Mintha elszánt lenne, hogy legyőzi ellenfeleit. Az elrajzolt vonások, a domború izmok, az összeszorított fogak, az elnök igazi harcosnak tűnik”.

Macron korábban nagyon laza fotóval került a címlapokra, amelyen kigombolt ingben látható. Felesége, Brigitte Macron egyébként már novemberben arról beszélt, hogy az elnök hetente kétszer bokszedzésre jár.

Nos, ha a Macron-rajongóknak igazuk van, és a francia államfő kész szembeszállni Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, akkor jól fel kell készülnie. A moszkvai vezető ugyanis már 11 éves kora óta dzsúdózik, vagyis cselgáncsozik, amelyben magas szintre jutott, nyolc danja van. De írt könyvet és készített oktatóvideókat is a témában.

Ha pedig hihetünk az orosz propagandamédiának, nemcsak a küzdősportban jeleskedik az ismételten megválasztott orosz vezető, hanem otthonosan mozog a jégen is, így biatlonban és jégkorongban megcsillogtatta már tehetségét, hogy a tollaslabdát és a Formula–1-es rajongását már ne is említsük.

Míg Macron laza, de erős vezető látszatát hivatott kelteni most előkerült képein, az orosz elnök csapata igazi macsóképet próbált felépíteni az évek alatt Putyin köré, aki félmeztelenül lovagolva, szibériai folyókban megmártózva egy acélos vezető alakját rajzolja ki. Hogy sikerült-e, mindenki döntse el maga. Akárhogy is nézzük, a 46 éves Emmanuel Macron ugyan fiatalabb és energikusabb, a 71 esztendős Kreml-vezérnek 25 évvel több ideje volt felkészülni erre az ütközetre.

(Borítókép: Emmanuel Macron francia elnök az Auguste Delaune stadionban kampányol, Saint-Denis-ben, Párizs északi külvárosában 2022. április 21-én. Fotó: Francois Mori / Pool / Reuters)

Rovatok