Index Vakbarát Hírportál

Már 133 halálos áldozata van a moszkvai terrortámadásnak

2024. március 23., szombat 09:51

A péntek esti oroszországi lövöldözés halálos áldozatainak száma 133-ra emelkedett, miközben a Kreml jelentése szerint elfogták mind a négy terroristát, akik részt vehettek a terrortámadásban. A támadást az Iszlám Állam vállalta magára, Vlagyimir Putyin azt ígérte, hogy a megtorlás nem marad el.

A Kreml közlése szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök azt az információt kapta az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) vezetőjétől, hogy tizenegy embert őrizetbe vettek a támadással összefüggésben, köztük azt a négy embert, aki felelős a Crocus City Hallban történt lövöldözésért.

Mindeközben arról is beszámoltak az orosz hatóságok, hogy a korábbi 60 áldozatról már 93-ra emelkedett a támadásban elhunytak száma.

A pénteki támadásról készült legfrissebb képgalériánk ide kattintva érhető el.

Frissítés (10:36):

Több mint 100 ember marad kórházban a terrortámadás után, a vonatkozó listát az Orosz Föderáció Egészségügyi Minisztériuma közzétette a beazonosított sebesültekről.

A lista 107 nevet tartalmaz, eddig három nőt és egy férfit nem sikerült azonosítani.

Frissítés (szombat, 15:00)

133-ra emelkedett a moszkvai Crocus City Hall elleni terrortámadás halálos áldozatainak száma, erről az Orosz Föderáció Nyomozó Bizottságának sajtószolgálata számolt be a TASZSZ-nak. „A keresési műveletek folytatódnak” – áll a közleményben. 

(Borítókép: A mentőszolgálat járművei a pénteki halálos merényletet követően a Crocus City Hall koncerthelyszín előtt, Moszkva külvárosában 2024. március 23-án. Fotó: Moscow News Agency / Reuters)

Rovatok