Index Vakbarát Hírportál

Szörnyethalt egy 16 éves szlovén hegymászó Horvátországban

2024. március 24., vasárnap 17:43

Meghalt egy fiatal hegymászó a horvátországi Paklenica Nemzeti Parkban, miután 150 métert zuhant. A hegyimentők a gyors kiérkezés ellenére már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

A Zadari Rendőrkapitányság befejezte a nyomozást a horvátországi Paklenica Nemzeti Parkban történt tragédiával kapcsolatban, ahol a hírek szerint egy 16 éves szlovén állampolgár meghalt. Marko Rakovac, a Horvátországi Hegyi Mentőszolgálat (HGSS) ügyvezető vezetője elmondta, hogy három külföldi mászott a Paklenica Nemzeti Parkban, egyikük körülbelül 150 méteres magasságból leesett. 

A 112-es megyei központon keresztül a HGSS Zadar segélyhívó telefonjára  érkezett a bejelentés a hegymászó balesetéről. A HGSS két – véletlenül a közelben tartózkodó tagja – rövid időn belül a helyszínre érkezett, de a hegymászó már nem adott életjeleket.

A fiatal külföldi állampolgár holttestéhez csak nagy nehézségek árán tudtak hozzáférni, a mentőakcióban hét állomásról 13 HGSS-tag vett részt. 

Nem hivatalos információk szerint a baleset úgy történhetett, hogy a fiatal hegymászó egy ponton levette a biztonsági övét, hogy visszaforduljon az elhagyott hátizsákjáért, azonban elvesztette egyensúlyát és lezuhant – írta meg az index.hr.

Rovatok