Index Vakbarát Hírportál

Tűz ütött ki egy óceánjárón a Bahama-szigeteknél

2024. március 24., vasárnap 15:14

Tűz ütött ki egy amerikai hajózási társaság tengerjáró hajóján egy bahamai sziget partjainál. A kapitány gyors manővere segítette az oltási munkálatokat. A hírek szerint kigyulladt egy kipufogótölcsér, amelynek egy része a fedélzetre zuhant. Hogy melyikre, azt nem tudni, de a 13 fedélzeten az 1490 utaskabin lakóinak egyike sem sérült meg.

Tűz ütött ki az Atlanti-óceánon, egy bahamai sziget partjainál a Carnival Freedom tengerjáró hajón. A hajón helyi idő szerint szombat délután kigyulladt egy kipufogótölcsér, amelynek egy része a fedélzetre zuhant. Ezt a Carnival Cruise Line (a hajót üzemeltető társaság – a szerk.) jelentette be. Jelen állás szerint egyetlen vendég sem sérült meg, de két tűzoltó enyhe füstmérgezést szenvedett.

A tüzet mintegy két óra elteltével sikerült eloltani – részben azért, mert a kapitány állítólag úgy fordította el a hajót, hogy a heves eső segített a fedélzeten lévő tűzvédelmi csapatnak az oltásban. A hajó folytatni tudta útját, és várhatóan vasárnap reggel érkezik meg a bahamai Freeportba.

A Spiegel szemléje szerint a tűz okának kivizsgálása még folyamatban van. A hajótársaság szemtanúk beszámolóira hivatkozott, amelyek szerint villámcsapás lehetett a felelős a tűzért. A hajótársaság közlése szerint a Freedom 13 fedélzeten 1490 utaskabinnal rendelkezik. Kezdetben nem volt világos, hány utas tartózkodott a fedélzeten a tűz idején.

Rovatok