Index Vakbarát Hírportál

Súlyos buszbaleset Németországban: felborult egy Flixbus, legalább 5 ember meghalt

2024. március 27., szerda 12:38 | aznap frissítve

Szerda délelőtt karambolozott a Flixbus egyik távolsági buszjárata Németországban, Lipcse közelében. A balesetben sokan megsérültek, és legalább 5 ember meghalt. Frissítés: időközben a magyar külügy is reagált a baleset hírére.

A BBC szerint a baleset egy forgalmas autópályán, az A9-en történt. Mint írták,

a busz hirtelen jobbra kanyarodott, majd az oldalára fordult.

Meg nem erősített információk szerint a járat Berlinből indult Nürnberg irányába, és a végállomása Zürich lett volna. 

A helyszínről már több fotó is érkezett, amelyeken látható a felborult busz és az is, hogy a mentők nagy erőkkel vonultak ki.

A Bild című lap azt is közölte, hogy a járművön 53 utas volt a két sofőrrel együtt. A lap szerint több súlyos sérültje is van a balesetnek, az öt halálos áldozatot pedig a rendőrség szóvivője, Olaf Hoppe is megerősítette a lapnak. A történtekről a szászországi rendőrség is tájékoztatást adott a Twitteren.

A lap szerint a busz reggel 8-kor indult Berlinből, és 9.45 körül szenvedett balesetet. Mint írták, a busz először lehajtott az autópályáról a fák közé, és ott borult fel. A lap szerint a baleset miatt egy időre mindkét irányba lezárták az autópályát.

A Bild azt is megjegyezte, hogy az autópálya ugyanezen részén, 15 kilométerrel arrébb is volt egy másik súlyos Flixbus-baleset 2019 májusában. Akkor több mint 70 ember megsérült, és egy nő meg is halt.

A magyar külügy is nyilatkozott a balesetről

Frissítés: Paczolay Máté, a külgazdasági és külügyminisztérium szóvivője az Indexszel azt közölte a balesettel kapcsolatban: 

A berlini magyar konzulok azonnal felvették a kapcsolatot az autópályarendőrséggel és a többi illetékes hatósággal. A jelenlegi információink alapján nincsen magyar áldozata vagy sérültje a balesetnek. 

Rovatok