Index Vakbarát Hírportál

Egy nyolcéves gyermek az egyetlen túlélője az afrikai buszbalesetnek

2024. március 29., péntek 10:33

Egy nyolcéves gyermek az egyetlen túlélője annak a csütörtöki dél-afrikai buszbalesetnek, amiben egy húsvéti ünnepségre utazó hívőket szállító busz zuhant le egy hídról.

Mint arról korábban beszámoltunk, negyvenöt ember meghalt egy buszbalesetben a dél-afrikai Limpopo tartományban.

Zarándokok utaztak busszal egy húsvéti ünnepségre, amikor a jármű vezetője elveszítette az uralmat a jármű fölött, és az lezuhant egy hídról, majd kigyulladt a hegyoldalban Mokopane és Marken települések között.

Most kiderült, a baleset egyetlen túlélője egy nyolcéves kislány, akit orvosi ellátásban részesítettek, miután súlyos sérüléseket szenvedett – írja az Independent.

A keresési műveletek csütörtök késő estig tartottak, sok holttest rekedt a járműben. A mentőknek számos nehézséggel kellett szembenézniük a felismerhetetlenségig megégett holttestek azonosításakor.

Sindisiwe Chikunga közlekedési miniszter elmondta, hogy vizsgálat folyik a baleset okának kiderítésére, valamint részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak. Cyril Ramaphosa dél-afrikai elnök szintén részvétét fejezte ki Botswanának, és támogatást ígért az országnak.

A cionista keresztény egyház székhelye Moriában van, és húsvéti zarándoklatára több százezer ember érkezik Dél-Afrikából és a szomszédos országokból. A dél-afrikai kormány gyakran figyelmeztet a közúti balesetek veszélyére a húsvéti ünnepek alatt. 2023-ban a húsvéti hétvégén több mint 200 ember halt meg közúti balesetben.

Rovatok