Index Vakbarát Hírportál

Elraboltak egy ismert youtubert Haitin

2024. március 30., szombat 11:49

Egy Addison Pierre Maalouf nevű amerikai youtuber Haitibe utazott, hogy interjút készítsen egy kegyetlenségéről hírhedt bandataggal, de nem érkezett rögzíteni a beszélgetést, ugyanis egy másik banda elrabolta, és most nagy összegű váltságdíjat követelnek érte.

Mint arról beszámoltunk, március eleje óta bűnöző bandák tartják rettegésben és támadják Haiti állam utolsó működő maradványait – a repülőteret, a rendőrőrsöket, a kormányzati épületeket és a nemzeti büntetés-végrehajtási intézeteket. Ellenük önbíráskodó mozgalmak szerveződnek, akik szintén a gyilkosságban és erőszakban látják a kiutat. 

Addison Pierre Maalouf azért utazott a karibi országba, hogy interjút készítsen egy hírhedt bandavezérrel, „Barbecue”-val, azonban nemsokkal megérkezése után elrabolták, és most 475 ezer font (több mint 200 millió forint) váltságdíjat követelnek érte – írja a The Telegraph

Az amerikai YouTube-sztár a sajtóinformációk szerint figyelmen kívül hagyta a figyelmeztetéseket, és azok ellenére utazott oda, hogy interjút készítsen a kegyetlen bandavezérrel, Jimmy Cherizierrel, a hírhedt G9 banda vezetőjével. 

Lehetőséget láttak az elrablásában

Addison Pierre Maalouf a hónap elején azért utazott a karibi országba, hogy a YourFellowArab nevű közösségi médiacsatornája számára filmeket készítsen. A bandavezér, akit megszólaltatott volna, azért kapta a „Barbecue” becenevet, mert úgy öli meg riválisait, hogy felgyújtja az otthonaikat, miközben azok bent vannak.

Március 14-én, 24 órával azután, hogy megérkezett a megyébe, Maaloufot és egy haiti kollégáját elrabolták a 400 Mawozo banda tagjai egy helyi lap tudósítása szerint. Joseph Wilson, a banda vezetője Lanmo San Jou néven ismert, ami azt jelenti, hogy „a halálnak nincs kijelölt ideje”.

Maaloufért a 475 ezer font váltságdíjból már 37 ezer fontot kifizettek.

Az amerikai külügyminisztérium nem erősítette meg, hogy Maaloufot elrabolták-e, de azt közölték, hogy „tudomásuk van egy amerikai állampolgár Haitin történt elrablásáról szóló jelentésekről”.

Lalem, egy másik youtuber csütörtökön tette közzé az interneten, hogy barátját elrabolták, és azt írta, azon dolgoznak, hogy kiszabadítsák. Megosztott egy – állítása szerint – barátjáról készült utolsó videót is, amelyet Maalouf az elrablása előtt rögzített. A videóban a youtuber arról beszél, hogy Port-au-Prince-be, Haiti fővárosába akart utazni, de reggelig kellett várnia a hatórás autóúttal. Az engedélyt is megkapta az útra.

Hányszor fordul elő az életedben, hogy te vagy az egyetlen ember egy egész szállodában, mert az ország teljesen le van zárva, senkinek sem szabadna bejönnie, és te csak egy retardált YouTuber vagy?

– hangoznak utolsó rögzített szavai. 

Rovatok