Index Vakbarát Hírportál

A nyílt utcán vertek agyon egy gyerekgyilkossággal gyanúsított nőt

2024. március 30., szombat 12:03

A mexikói turistavárosban, Taxcóban csütörtökön brutálisan agyonvertek egy nőt, mert azzal gyanúsították, hogy elrabolt és megölt egy fiatal lányt. Az eset néhány órával a város híres nagyheti körmenete előtt történt.

A feldühödött tömeg az után verődött össze, hogy szerdán eltűnt egy 8 éves kislány. A lány holttestét csütörtökön kora reggel találták meg a város külterületén egy úton. A biztonsági kamera felvételein látszott, hogy egy nő és egy férfi egy csomagot, amely a lány holtteste lehetett, egy taxiba tesznek − írta az NBC News

A tömeg csütörtökön körülvette a nő házát, és azzal fenyegetőzött, hogy kirángatják onnan. A rendőrség egy kisbuszba kísérte a nőt, de aztán − nyilvánvalóan a tömeg által megfélemlítve − végignézték, ahogy az emberek kirángatják a kocsiból, és az utcára vonszolják, ahol addig taposták, rugdosták és ütötték, amíg a nő félig ruhátlanul  és mozdulatlanul feküdt.

Guerrero állam ügyészsége később megerősítette, hogy a nő belehalt sérüléseibe.

Ez a működésképtelen kormányunk miatt van. Nem ez az első alkalom, hogy ilyesmi történik, de ez az első alkalom, hogy az emberek tettek valamit. Elegünk van. Ezúttal egy 8 éves kislányról volt szó

− mondta a tömeg egyik tagja, aki Andrea néven mutatkozott be, de vezetéknevét nem volt hajlandó megadni.

Taxco polgármestere, Mario Figueroa elmondta, hogy osztja a lakosok felháborodását a gyilkosság miatt. Figueroa elmondta, hogy a csőcselék által megtámadott három embert − a nőt és két férfit − a rendőrség elvitte a helyszínről. 

Az állami ügyészség szerint a két férfit kórházba szállították. Állapotukról egyelőre nincs információ.

Rovatok