Index Vakbarát Hírportál

A budapesti orosz nagykövet is megszólalt a moszkvai terrortámadásról

2024. március 30., szombat 17:37

Jevgenyij Sztanyiszlavov kifejtette a véleményét az Oroszországot ért márciusi terrortámadásról, amely száznál is több áldozatot követelt. A budapesti orosz nagykövet szerint még vannak nyitott kérdések az ügyben, valamint fontosnak tartja tisztázni, hogy a terroristák miért éppen Ukrajnába akartak menekülni.

Mint arról beszámoltunk, március 22-én, péntek este lövöldözés történt a moszkvai Crocus City Hall bevásárlóközpontban. Az incidensnek előzetes jelentések szerint legalább 137 áldozata – köztük legalább három gyermek – és több száz sérültje van. Az Iszlám Állam (ISIS) később magára vállalta a merényletet, amelyben öt fegyveres vehetett részt, így azonnal megindult a hajtóvadászat. A brjanszki régióban, az ukrán határ mellett fogták el azt a négy terroristát, akit a moszkvai lövöldözéssel gyanúsítanak.

„A terrortámadás elkövetői újabb láncszemek lehetnek azoknak a sorában, akik 2014 óta az ukrán neonáci rezsim keze által háborúban állnak Oroszországgal” – mondta Oroszország budapesti nagykövete a Magyar Nemzetnek adott, szombaton megjelent interjúban.

Jevgenyij Sztanyiszlavov többek között arról is beszélt, hogy:

Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban úgy fogalmazott, hogy „nincs jövőjük” azoknak, akik ezt a „barbár támadást” végrehajtották. A teljes beszédet ide kattintva tudja elolvasni.

Az ukrajnai háború fejleményeit szombaton is percről percre követjük ebben a cikkünkben.

Rovatok