Index Vakbarát Hírportál

Olyan büdös volt egy repülőgépen, hogy inkább kiürítették a járatot

2024. március 30., szombat 20:26

Kiürítették szerda este a Frontier Airlines egyik járatát, miután ismeretlen eredetű, orrfacsaró bűzt észleltek a repülőgépen.

Elviselhetetlen bűz miatt ürítették ki a Frontier Airlines egyik járatát szerda este. A repülőgép a floridai Orlandóba tartott, és a Charlotte Douglas nemzetközi repülőtérről kellett volna felszállnia. Az indulást követően a pilóta inkább az evakuálás mellett döntött – írja a Metro.

A bűz miatt kiürítették az Airbus A321neo járatát, az utasok pedig csúszdák segítségével hagyták el a gépet. A művelet közben egy ember megsérült, neki orvosi ellátásra volt szüksége. 

A Frontier Airlines szóvivője elnézést kért az incidensért. Az utasoknak felajánlottak egy 200 dolláros utalványt, valamint egy szállodai ellátást az éjszakára. A légitársaság közlése szerint a szövetségi hatóságoknak is bejelentik az esetet, emellett saját vizsgálatot indítanak a bűz forrásának feltárására.

Mint írtuk, nem ez az első eset, hogy a kellemetlen szagok problémát okoztak egy repülőgépen. Tavaly szeptemberben leszállítottak egy detroiti családot az American Airlines egyik járatáról, miután az utasok a testszagukra panaszkodtak. Az incidens egyik érintettje elmondta, hogy több embert is megállítottak a repülőtéren, hogy megkérdezzék, valóban büdösek-e, de az emberek azt mondták, nem azok, így azt gondolják, hogy más oka lehetett annak, hogy leszállították őket.

Az American Airlines megerősítette, hogy a családot valóban azért utasították le a járatról, mert több utas panaszkodott a testszagukra. A légitársaság tájékoztatása szerint a család egy szállodai szobát és étkezési utalványt kapott éjszakára, valamint foglaltak nekik helyet egy másnapi járatra is.

Rovatok