Index Vakbarát Hírportál

Megvannak az első schengeni járatok, amelyek leszállnak Bukarestben

2024. március 30., szombat 20:44

Vasárnaptól megszűnik a légi és tengeri határellenőrzés Románia, Bulgária és a schengeni térséghez tartozó tagállamok között, az utasoknak most már nem lesznek többletkötelezettségeik.

A Bukaresti Repülőterek Országos Társasága (CNAB) tájékoztatása szerint Párizsból, Bécsből, Hamburgból, Rómából, Zürichből, Münchenből, Amszterdamból és Genfből érkező repülők lesznek az első schengeni járatok, amelyek vasárnap leszállnak a Henri Coanda repülőtéren – írja a Maszol

Mint megírtuk, 2024. március 31-én megszűnik a légi és tengeri határellenőrzés Románia, Bulgária és a schengeni térséghez tartozó tagállamok között, míg a szárazföldi ellenőrzések megszüntetéséről egy későbbi időpontban születik döntés.

Marcel Ciolacu román kormányfő pénteken Temesváron tartott beszédében elmondta, Románia kormányának megvan a terve, hogy év végéig megvalósuljon az ország teljes schengeni csatlakozása.

„Ehhez a nemzeti érdeket kell a politikai érdekek elé helyezni” – mondta Marcel Ciolacu a Temesvári Traian Vuia Nemzetközi Repülőtér nemzetközi járatoknak szánt új indulási terminálja avatóünnepségén.

Marcel Ciolacu hozzátette, a nagy országos projektekhez, mint a schengeni csatlakozás, stabilitásra és egységre van szükség, káoszban és politikai viták közepette nem lehet építkezni.

Rovatok