Index Vakbarát Hírportál

Keresztre feszítették a katolikus hívőket a Fülöp-szigeteken

2024. március 31., vasárnap 18:14

A Fülöp-szigeteken található Cutud faluban keresztény hívők minden évben eljátsszák Jézus Krisztus keresztre feszítését. Színészek római katonának öltözve korbácsolják a keresztet hordozó hívőket, akik ezután próbálják átélni Jézus Krisztus megpróbáltatásait.

A Fülöp-szigeteki fővárostól, Manilától északra, Nagypénteken a fülledt hőségben keresztre szegeztek három katolikus hívőt, ezzel próbálták megjeleníteni Jézus Krisztus keresztre feszítését – írja a Reuters.

Mintegy húszezer filippínó és külföldi turista özönlik minden évben Pampanga tartományban található San Pedro Cutud faluba, hogy tanúja legyen az évente megrendezett áhítatnak, amelyet a Fülöp-szigeteki római katolikus egyház elítél.

Római katonáknak öltözött színészek korbácsolták a keresztet tartó híveket, akiknek ezután a kezébe valamint lábába három centiméteres szögeket vertek, élükön a 63 éves Ruben Enaje-vel, akit 35. alkalommal feszítettek keresztre.

A Szent Hét folyamán egyes hívők bambusszal korbácsolják magukat, úgy hiszik ez lemossa bűneiket, meggyógyítja a betegségeket és áldáshoz vezet. A katolikus egyház helyteleníti az ilyen cselekedeteket, mondván, hogy a nagyböjt megünnepléséhez elég az ima és az őszinte bűnbánat.

Rovatok