Index Vakbarát Hírportál

Késeléses merénylet történt Izraelben, nem csitul a gázai konfliktus

2024. március 31., vasárnap 13:59

Három izraeli megsebesült vasárnap reggel egy késeléses merényletben Beér-Sevában, a Negev-sivatag fővárosában; a támadót agyonlőtték. A Gázai övezeti fegyveres konfliktusban hivatalos palesztin közlések szerint újabb hetvenöt palesztin vesztette életét vasárnapra virradóan – számolt be az MTI.

Az izraeliek elleni támadást Beér-Seva buszpályaudvarán követték el. A 28 éves Nadzsi Abu Freh késével könnyebben megsebesítette az izraeli hadsereg egyik tisztjét és két járókelőt. A támadót a helyszínen egy másik katona agyonlőtte. 

A Gázai övezetben a hétvégén is folytatódtak a Hamász palesztin szélsőséges szervezet elleni izraeli hadműveletek. Az izraeli hadsereg és a Sin Bét belbiztonsági szolgálat jelentése szerint megöltek négy magas rangú Hamász-terroristát az övezet északi részén található Sifa kórház épületegyüttesében, ahol az elmúlt két hétben több száz fegyverest tartóztattak le és több mint kétszázat megöltek az izraeli egységek.

Az elmúlt napon ismét több tucat terrorista halt meg az övezetben, és a légierő körülbelül nyolcvan célpontot támadott, köztük épületeket és egyéb terrorista infrastruktúrát

– közölte a hadsereg szóvivője vasárnap.

A Hamász fennhatósága alatt álló gázai egészségügyi minisztérium jelentése szerint a vasárnapra virradóan végrehajtott izraeli légicsapásokban legkevesebb hetvenöt palesztin vesztette életét.

Izraelben bejelentették azt is, hogy a gázai éhínség enyhítésére szombaton a ciprus Lárnaka kikötőjéből elindult a második segélyszállítmány csaknem négyszáz tonna élelmiszerrel. A ciprusi hatóságok Izraellel együttműködve tengeri folyosót hoztak létre, hogy megkönnyítsék az előzetesen átvizsgált rakományok eljuttatását az övezetbe.

Mint megírtuk, több száz tonna élelmiszerrel szombat délután indult egy ciprusi kikötőből a Gázának szánt második segélyszállítmány Ciprusról, amelyet egy teherhajó és két vontatóhajó juttat célba. A ciprusi hatóságok Izraellel együttműködve létesítettek tengeri folyosót az előzetesen átvilágított hajók közvetlen érkezésének elősegítésére az ostrom alatt lévő palesztin területre.

Rovatok