Index Vakbarát Hírportál

Szükségállapotot kellett elrendelni a napfogyatkozás miatt Kanadában

2024. március 31., vasárnap 09:08

A kanadai Niagara Fallsban szükségállapotot hirdettek arra készülve, hogy akár egymillió látogató is érkezhet a városba az április eleji napfogyatkozásra.

Az április 8-án bekövetkező napfogyatkozás különlegessége, hogy 1979 óta először lesz látható a Niagara-vízesés környékén, mely a National Geographic szerint a lehető legjobb rálátást nyújtja a jelenségre.

Jim Diodati, Niagara Falls polgármestere március elején azt mondta, hogy a városban egymillió látogató is összegyűlhet ezen a napon. Ezért a regionális önkormányzat az eseményre való biztonságos felkészülés érdekében rendkívüli állapotot hirdetett ki csütörtökön.

A jeles napon jelentős forgalmi dugók, a segélyszolgálatok fokozott igénybevétele és a mobiltelefon-hálózat túlterhelése várható.

A napfogyatkozás reggelre eléri Mexikó csendes-óceáni partvidékét, majd átlósan átvág az Egyesült Államokon Texastól Maine-ig, s késő délutánra Kanada keleti részén búcsúzik a nézőközönségtől. A kontinens többi részén részleges napfogyatkozás lesz látható – írja a The Guardian.

Rovatok