Index Vakbarát Hírportál

Előkerült a hónapokkal ezelőtt eltűnt kétéves kisfiú, Émile Soleil koponyája

2024. április 1., hétfő 21:41

Megtalálták szombaton egy nyolc hónappal ezelőtt eltűnt kétéves kisfiú részleges maradványait Franciaországban.

Émile Soleil júliusban tűnt el, miközben nagyszüleinél volt a francia Alpok egyik falujában. 

A gyermeket utoljára két szomszéd látta egyedül sétálni Le Vernet egyik utcáján, 1200 méter magasan a francia Alpokban. Az eltűnés után indított nagyszabású, légi és szárazföldi keresés nem hozott eredményt.

A keresést múlt hétfőn újrakezdték, miután egy túrázó egy kis méretű emberi koponyára és egyéb csontokra bukkant a kisfiú utolsó ismert tartózkodási helyétől egy kilométerre, Le Vernet faluban – egy olyan területen, amelyet a rendőrség szerint már tavaly átfésültek. A koponyáról a genetikai vizsgálat kimutatta, hogy Émile-é.

A rendőrség így drónok és nyomkereső kutyák segítségével ismét átkutatta a Le Vernet nevű apró falu környékét további maradványok után kutatva. A helyszínre érkezett egy törvényszéki szakértőkből, köztük antropológusokból álló csapat is, hogy mintákat gyűjtsenek és megpróbálják megállapítani a halál okát, illetve hogy elmozdíthatták-e a holttestet.

A helyi polgármester, François Balique újságíróknak így nyilatkozott:

Émile soha nem ment volna egyedül oda, ahol megtalálták.

A rendőrség bűnügyi vizsgálatot indított a lehetséges emberrablás ügyében, de a gyermek halálának okát adott esetben balesetként is elkönyvelhetik.

A rendőrök csütörtökön visszatértek a faluba, lezárták a területet, és 17 ember, köztük családtagok, szomszédok és szemtanúk segítségével ismét rekonstruálták a kisfiú eltűnése előtti utolsó pillanatokat – számolt be a The Guardian.

Rovatok