Index Vakbarát Hírportál

Kannibálnak nevezték, 4,2 milliárdot ítélt meg neki a bíróság

2024. április 1., hétfő 11:47

Ilyen is csak Amerikában lehetséges: egy Los Angeles-i bíróság 11,5 millió dolláros (4,2 milliárd forint) fájdalomdíjat ítélt meg egy szamoai származású rendőrségi kutyaoktatónak, amiért a férfit a kollégái kannibálnak és mezítlábas kókuszdió-szüretelőnek csúfolták. A horribilis összeget Los Angeles városának kell kifizetnie.

A Los Angeles Times írja, hogy a városi rendőrség Mark Sauvao nevű kutyakiképzője 112,5 millió dolláros pert nyert a várossal szemben. A szamoai veterán rendőrt a társai rendszeresen kannibálnak és mezítlábas kókuszdió-szüretelőnek csúfolták származása miatt, továbbá tongainak is nevezték, ami azért degradáló, mert a szamoaiak és a tongaiak között igen feszült a viszony, korábban háborúskodtak egymással. 

Sauvao 2005 és 2017 között a városi rendőrség különleges bombakutató osztagának lett a kutyakiképzője, ami fizetésemeléssel járt, és elmondása szerint akkor kezdődtek vele szemben az atrocitások, aminek az irigység volt az oka – legalábbis szerinte. Sauvao azt állítja, hogy parancsnokánál panaszt tett, de semmi sem történt, folytatódott a gúnyolódás a társak részéről.

Sauvao hiába fordult a rendőrszakszervezethez, nem kapott segítséget, sőt vegzálni kezdték, pszichiátriai vizsgálatra kötelezték, majd eltávolították az egységtől, és elvették tőle szeretett Pistol nevű bombakereső kutyáját.

Az ítélet egyelőre nem jogerős, a város fellebbezett. 

Rovatok