Index Vakbarát Hírportál

Mészárlásig fajult egy parkolási konfliktus Horvátországban

2024. április 2., kedd 07:19

Megpróbálta agyonlőni az autójában ülő szomszédját, majd baltával ütötte le azt a férfit, aki segíteni próbált a meglőtt szomszédon egy egykori tengerész Horvátországban. Az elkövetőt elfogták, az eset körülményeit vizsgálják. A férfit korábban már feljelentették késes támadásért.

Hétfőn este véres konfliktus alakult ki két szomszéd között a parkolás miatt Horvátország Kastel Stafilic városában, az összecsapásba két férfi életveszélyesen megsérült. Egyikükre rálőtt a büntetett előéletű elkövető, a másikukat – aki a sebesült férfin próbált segíteni – pedig hátulról leütötte egy baltával – írja a horvát Index

A lap információi szerint mindkét férfit a spliti kórházba szállították. A rendőrök elfogták az elkövetőt, az esemény körülményeit feltáró bűnügyi nyomozás folyamatban van, de annyit előzetesen lehet tudni, hogy szomszédok közötti összecsapásról van szó. 

Az egykori tengerész nem először támadt másokra

A konfliktus állítólag a parkolás miatt alakult ki, amelyben a közép-dalmáciai horvát hegyimentő szolgálat (HGSS) egyik munkatársát lőfegyverrel megsebesítették a hasán és a lábszárán. A férfit a spliti kórházba szállították. 

A nyomozásról készült fotókon látható, amint az igazságügyi szakértők lyukakat jelöltek meg az autón, ami azt jelenti, hogy a hegyimentő szolgálat munkatársa még az autóban volt, amikor a fegyveres rálőtt. A lap a Slobodna Dalmacija helyi újságra hivatkozva azt írja, hogy a támadó a gyanú szerint, miután lelőtte szomszédját, fejszéjével életveszélyesen megsebesített egy másik férfit, aki segíteni próbált a sebesülten. 

A lap arról is ír, hogy az elkövető egy egykori tengerész, és 21 évvel ezelőtt már feljelentették gyilkossági kísérlet és illegális fegyvertartás miatt. Akkor azért szúrt háton és hason egy 18 éves férfit, mert az a háza falára vizelt.

Rovatok