Index Vakbarát Hírportál

27 év szökés után tartóztatták le a szexuális erőszaktevőt

2024. április 2., kedd 19:41

Egy 80 éves férfit tartóztatott le a brit rendőrség a Heathrow repülőtéren, miután Richard Burrows 27 év bújkálás és menekülés után hazatért Angliába. Burrows tizenhárom szexuális bűncselekményt követett el 1969 és 1971 között, majd 1997-ben megszökött az igazságszolgáltatás elől.

Letartóztattak egy 80 éves férfit, aki közel három évtizede szökésben volt, miután Thaiföldről visszatért az Egyesült Királyságba – közölte a rendőrség. A cheshire-i rendőrség szerint Richard Burrows nem jelent meg a Chester Crown Courtban 1997-ben, állítólagos gyermekekkel kapcsolatos szexuális bűncselekmények miatt indított tárgyalás kezdetén – írta meg a BBC.

A rendőrség közölte, hogy 13 szexuális bűncselekménnyel vádolják, miután csütörtökön letartóztatták a Heathrow repülőtéren.

A vádak az 1969 és 1971 közötti állítólagos gyermekmolesztálással kapcsolatosak. Hozzátették, hogy a bűncselekmények egy része állítólag a cheshire-i Congletonban lévő gyermekotthonban történt, mások pedig állítólag West Midlandsben.

Burrows 13 vádpontban, köztük 11 szeméremsértő támadásban és két súlyos szexuális bűncselekményben vádolták meg a Chester Crown Court előtt.

Eleanor Atkinson nyomozó szerint a letartóztatás „jelentős előrelépés” az ügyben.

„Remélem, hogy a letartóztatása figyelmeztetésként hat a többi körözött gyanúsított számára, és megmutatja, hogy nem számít, meddig bujkál, mi megtaláljuk és letartóztatjuk” – tette hozzá.

Van segítség

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható

Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon. Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.”

Rovatok