Index Vakbarát Hírportál

Halálos helikopter- és kisrepülő-baleset történt az Alpokban

2024. április 2., kedd 19:05

Helikopterbaleset történt a svájci Wallis kantonban: egy síelőket szállító helikopter lecsúszott a leszállóhelyről. A gép fedélzetén a pilóta mellett egy hegyi vezető és négy síelő tartózkodott, hárman meghaltak és hárman megsérültek. Ausztriában egy kisrepülőgép-szerencsétlenségben vesztette életét a gép pilótája.

Hárman meghaltak és hárman megsérültek kedd reggel egy helikopter-balesetben a svájci Wallis kantonban, a szomszédos Ausztriában pedig egy kisrepülőgép szerencsétlenségében életét vesztette a pilóta – közölték a helyi hatóságok az MTI szerint.

A helikopter, amely síelőket vitt fel a svájci Alpok 3668 méter magas Petit Combin csúcsára, lecsúszott az északi lejtőn a leszállóhelyről. A gép fedélzetén a pilóta mellett egy hegyi vezető és négy síelő tartózkodott – ismertette Wallis kanton rendőrsége.

svájci Alpokban, Tete Blanche környékén márciusban öt síelő holttestét is megtalálták, a csoport hatodik tagját továbbra is keresik.

Ausztria Tirol tartományában kedden leltek egy rá egy szombat délben eltűnt Cessna 172 típusú kisgép roncsaira. Az osztrák rendőrség közlése szerint a gépen egyetlen utas volt, egy német állampolgárságú pilóta, akinek holttestét a törmelék között megtalálták. A baleset helyszíne mintegy 2800 méteres magasságban van egy hófedte térségben, ahol az előző napok kutatóakcióit nagyban nehezítette a viharos és csapadékos időjárás.

Rovatok