Index Vakbarát Hírportál

Négyen megsebesültek, miután izraeli rendőrökre támadt egy férfi

2024. április 3., szerda 13:13

A közép-izraeli Kohav Jair mellett felállított ellenőrző ponton autóval ütötte el az arab–izraeli állampolgár a rendőröket, míg egy másik ellenőrző ponton késsel támadt rájuk. Az egyik rendőrt súlyos sérülésekkel vitték kórházba, állapota jelenleg is kritikus.

Négy rendőr sérült meg, miután egy 26 éves arab–izraeli férfi elütötte őket, majd pedig egy másik ellenőrző ponton késsel próbált egy másikra támadni, ahol semlegesítették – írja a Jerusalem Post.

A támadásra szerdán a kora reggeli órákban került sor a Kohav Jair nevű település közelében, aminek következtében egy rendőr súlyosan megsérült, akinek állapota jelenleg is kritikus.

A rendőrség jelenleg vizsgálja, hogy az eset terrortámadásnak minősül-e, és hogy mi lehetett a támadó motivációja.

Egyébként a napokban nem ez az egyetlen, késsel történt támadás Izrael területén – március 31-én egy 19 éves ciszjordániai férfi támadt emberekre egy izraeli plázában, ami során végül három embert is súlyosan megsebesített, mielőtt a pláza biztonsági őrei végeztek volna vele.

Miután október 7-én a Gázai övezetben de facto kormányzó Hamász terrorszervezet megtámadta Izraelt, 1139 embert gyilkoltak meg Izraelben, míg a Palesztina részét képező Gázai övezetben legalább 32 845-en, Ciszjordániában pedig 456-an vesztették életüket, mindhárom helyen többnyire civilek.

A Gázai övezetben legutóbb egy kórház, illetve egy humanitárius segélyszállítmányokat szállító konvoj ellen indított légitámadás után halt meg több civil, köztük uniós és nyugat-európai állampolgárok.

Rovatok