Index Vakbarát Hírportál

Bombafenyegetés volt a norvég Parlamentben, a dolgozók mégis maradtak

2024. április 3., szerda 21:56

Kedden és szerdán is kapott egy bombafenyegetést a norvég Parlament, ám az elsőt nem tartották hitelesnek a hatóságok, ezért csak szerdán zárták le az épületet egy rövid időre. Viszont a törvényhozók az épületben maradtak és folytatták a munkát. A rendőrség két embert őrizetbe vett az üggyel kapcsolatban.

Két bombafenyegetés miatt rövid időre lezárták a norvég Parlamentet szerdán, de a törvényhozók az épületben maradtak és folytatták a munkát, két személyt őrizetbe vettek a hatóságok – írta meg az MTI.

A bombafenyegetés miatt erősen felfegyverzett rendőröket állítottak az oslói Országház elé, a környező utcákat lezárták, az épületen kívül bombakereső kutyák szaglásztak. Két óra elteltével, amikor a hatóságok már biztosak voltak abban, hogy a helyszín biztonságos, újra megnyitották a Parlament épületét.

Nincs arra utaló jel, hogy veszélyes lenne a Parlamentben tartózkodni

– közölte a parlamenti vezetés SMS-ben a képviselőkkel és a személyzettel.

Kedd este érkezett az első fenyegetés a rendőrségre, de azt akkor nem tartották hitelesnek, a másodikat pedig szerdán küldték – közölte Sven Bjelland rendőri vezető.

Különbség van a két fenyegetés súlyossága között

– mondta, hozzátéve, hogy a rendőrség tudja, hogy ki küldte a keddi fenyegetést. Két személyt őrizetbe vettek – tette hozzá.

Rovatok