Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas földrengés rázta meg Japánt

2024. április 4., csütörtök 06:45

A Japán Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint csütörtökön 6-os erősségű földrengés rázta meg a Tohoku régiót – számolt be a hírről a The Japan News. A szolgálat tájékoztatása szerint cunami veszélye nem áll fenn.

A meteorológiai szolgálat szerint a földrengés epicentruma körülbelül 40 kilométeres mélységben a Fukusima prefektúra partjainál volt. A rezgés erőssége a hetes fokozatú japán szeizmikus intenzitási skálán Fukusima, Ivate és Mijagi prefektúrák egyes részein elérte a négyet, Tokió központjában pedig a kettőt.

Mindez egy nappal azután történt, hogy Tajvanban 7,2-es erősségű rezgést mértek, mely az elmúlt 25 év legerősebb földrengése volt a szigetországban.

A Tajvan keleti részét ért természeti katasztrófa sérültjei csütörtökre meghaladták az ezret, a halálos áldozatok száma továbbra is kilenc – írja a Reuters. A földrengést követően már rengeteg embert menekítettek ki, azonban az eltűntek száma még mindig 52-re tehető.

A kármentési munkálatok és az eltűntek keresése jelenleg is zajlik. A katasztrófát követően a Tajvannal nem éppen barátságos viszonyt ápoló Kína is segítő kezet nyújtott.

Rovatok