Index Vakbarát Hírportál

A veterán amerikai mesterlövész elmondta, mire van leginkább szüksége a katonáknak Ukrajnában

2024. április 5., péntek 15:37

Az Ukrajnában szolgáló amerikai mesterlövész azt mondja, hogy őt nem érdeklik a drága fegyverek, például a tankok. A veterán katona tüzérséget és lőszert kér szavak helyett.

Egy Ukrajnában harcoló amerikai veterán szerint a katonák kétségbeesetten keresik a tüzérséget és a lőszert. Őt viszont nem érdekli, hogy drágább felszereléseket, például tankokat kapjanak, mert nem arra van a legnagyobb szükségük

Jonathan Poquette a Business Insidernek elmondta, hogy Ukrajna lőszerhiánya miatt a katonáinak sokat kell szelektálniuk, hogy milyen pontokat vegyenek célba, sőt néha nem is támadják meg az előrenyomuló oroszok csoportjait, amelyeket korábban eltaláltak volna.

A veterán katona azt mondja, míg Ukrajna szövetségesei arról vitatkoznak, hogy milyen további segítséget nyújtsanak az országnak, addig neki inkább az a kérése:

Adjatok golyókat. Adjatok aknavetőket. Adjatok tüzérséget. Adjatok nekem olyan dolgokat, amelyek lehetővé teszik, hogy az egyes katonák harcoljanak, és megöljék az oroszokat.

Poquette mesterlövész az ukrán hadsereg 59. motorizált dandárjának nemzetközi alakulatánál szolgál, amelyet hivatalosan felderítő egységként tartanak számon, de gyakran inkább frontvonalbeli támadásokra és védelmi feladatokra használják 

Elmondta: a fegyverek és felszerelések hosszú ideje tartó hiánya azt jelenti, hogy legsürgősebben olyan fegyverekre van szükség, amelyek életben tarthatják a katonákat, és megakadályozhatják Oroszországot abban, hogy területeket foglaljon el.

Rovatok