Index Vakbarát Hírportál

Meredek lejtőre került Donad Trump közösségimédia-felülete

2024. április 6., szombat 07:52

Majdnem 30 százalékot esett az elmúlt napokban Donald Trump közösségimédia-platformjának, a Truth Social anyavállalatának Trump Media & Technology Group részvényeinek értéke.

Az árfolyamzuhanás azután következett be, hogy a Truth Social bejelentést tett, miszerint a vállalat súlyos veszteségeket termelt, és a jövőben is kockázatokkal néz szembe.

Donald Trump vállalata 2023-ban 60 millió dolláros veszteséget halmozott fel, melyet azzal indokolt, hogy erőforrásait a felhasználóbázis növelésére és új hirdetők bevonzására kell fordítania – írja az Economx.

A 9 millió aktív felhasználóval bíró Truth Socialt jelenleg körülbelül 9 millióan használják, és sikeressége nagyban függ Trump személyes népszerűségétől.

Ha a felhasználók száma vagy az aktivitásuk a platformon jelentősen csökken, akkor a hirdetők nem fogják vonzónak tekinteni a Truth Socialt marketingszempontból. A csökkenő reklámbevétel pedig fatális károkat okozhat a cég operatív működésében

– figyelmeztetett a vállalat.

Donald Trump cégben birtokolt részvényei a mostani árfolyamon körülbelül 4 milliárd dollárt érnek, míg pár nappal korábban az értékük még 6 millió dollár volt.

Rovatok