Index Vakbarát Hírportál

Még idén bemutatják a robottaxikat, amivel pihenés közben lehet pénzt keresni

2024. április 6., szombat 18:33

A Tesla vezére, Elon Musk már korábban is fejtegette, hogy szeretne minél előbb forgalomba állítani robottaxikat. Most úgy néz ki, hogy augusztusban bemutatják az autót, amivel a Tesla-tulajdonosok pihenés közben is pénzt kereshetnek.

A Tesla augusztus 8-án mutatja be régóta ígért robottaxiját – ezt Elon Musk most tette közzé az X-en, amit a theverge.com összegzett. A készülő automata jármű állítólag a Tesla következő generációs platformjára épül. A bejelentés azon a napon történt, amikor a Reuters arról számolt be, hogy a vállalat törölte egy megfizethetőbb elektromos jármű építésére vonatkozó terveit, amely 25 ezer dollár körül lesz.

A hírek szerint Musk állítólag azt mondta az alkalmazottaknak, hogy a tömegpiaci EV építése helyett teljesen automata járműre akar összpontosítani, amely más gépkocsikat elavulttá tesz. Sőt évekkel korábban azt mondta, hogy a Tesla-tulajdonosok jövedelemre tehetnének azzal szert, ha az önállóan működő autóikat kiküldenék utasok felvételére és szállítására.

Az augusztusi robottaxi-bemutató a vállalat azon szokásába is beleillik, hogy évente legalább két nagyszabású eseményt tartanak. Tavaly ez volt a Master Plan és a Cybertruck eseménye. Most már legalább a felét tudjuk annak, hogy mi vár a vállalatra 2024-ben.

A következő generációnk egy alacsonyabb költségű jármű lesz. Azt is szeretnénk, hogy nagyon is az autonómiára összpontosítson

– jelentette be korábban, csütörtökön Elon Musk a berlini Bosch Connected World konferencián. A Tesla vezére szerint tényleg eljutunk arra a pontra, amikor az autó már képes önmagát vezetni, és jön az új Roadster is, ami állítása szerint egy másodperc alatt gyorsul százra.

Rovatok