Index Vakbarát Hírportál

Megdöbbentő videó, így robban fel egy elektromos bicikli

2024. április 8., hétfő 14:50

Felrobbant, majd lángokba borult egy elektromos bicikli a londoni Suttonban. A helyszínre riasztott tűzoltók szerint nem sokon múlt, hogy tragédiába torkolljon az eset.

Az elektromos kerékpár március 21-én fényes nappal, a csúcsforgalom kellős közepén robbant fel a suttoni vasútállomáson. Nigel McLachlan állomásvezető arról számolt be, hogy a tulajdonos négy hónappal korábban vásárolta a biciklit egy online piactérről, és azóta nem volt semmi probléma vele, vagyis semmilyen előjele nem volt a balesetnek.

Ez az eset arra hívja fel a figyelmet, mennyire fontos, hogy ezeket a termékeket megbízható nagyáruházi eladótól szerezzük be, hogy tisztában lehessünk a jármű előéletével

– mondta.

Hozzátette, ha valaki az online piacterekről vásárol hasonló terméket, nagyobb a kockázata annak, hogy az elektromos járművet megfelelő akkumulátor és töltő nélkül adják el, ami előbb-utóbb tűzesethez vezethet.

A statisztikák szerint az elektromos biciklik és e-rollerek jelentik a leggyorsabban növekvő tűzveszélyforrást Londonban, ahol csak idén 40 tűzesetet okoztak eddig ezek a járművek – írja a BBC.

Rovatok