Index Vakbarát Hírportál

Vallási okokból állították le egy cipő forgalmazását Malajziában

2024. április 8., hétfő 15:21

Egy helyi cipőgyártó termékeinek logója felháborodást váltott ki Malajziában. A cég alapítóját a vallási ügyekkel foglalkozó hivatalba is bekérették.

Bocsánatot kért és visszavonta azokat a termékeit egy malajziai cipőgyártó vállalat, amelyek azért okoztak felháborodást, mert logójuk nagyon hasonlított az arab Allah szóra – írja az MTI.

A Vern's Holdings néhány magassarkú cipőjének talpán jelent meg a logó, amelyről a vállalat elismerte, hogy félreértelmezhető, ezért intézkedtek a termék árusításának leállításáról, és a megvásárolt cipők visszavételéről. A logó a vállalat szerint egy magassarkú cipő sziluettjét akarta ábrázolni.

A cég a közösségi médiában publikált közleményében kért elnézést mindazoktól, akiknek vallási meggyőződését akaratlanul megsértették, és megígérték, hogy helyrehozzák a hibát.

A malajziai rendőrség hétfői tájékoztatása szerint több mint 1100 cipőt foglaltak le a Vern's üzleteiben, a cég alapítóját pedig bekérették az iszlám vallási ügyekkel foglalkozó hivatalba.

A hivatal jogi lépéseket helyezett kilátásba, ha bebizonyosodik, hogy szándékosan tervezték az arab Allah szó írásképéhez hasonló logót, és hangsúlyozta, hogy minden ilyen vallási szempontból érzékeny ügyben fellépnek.

A vallási hatóságok és a rendőrség az ügyben hozzájuk eljutatott bejelentések nyomán indított vizsgálatot.

A vallás érzékeny téma Malajziában, ahol a 34 milliós lakosság kétharmada muszlim.

Rovatok